Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A legfrissebb átigazolási hírek a Barca háza tájáról

2009.06.26

Az első nyári szerzeménye a Katalánoknak szinte biztosra vehető, hogy a Deportivo brazil balhátvédje, Filipe lesz. A 21 éves tehetség az elmúlt napokban kijelentette, hogy elég erősnek érzi magát ahhoz, hogy az idén triplázó Barcába igazoljon. Mindemellett a Deportivo vezetőedzője, Miguel Ángel Lotina is elismerte, hogy játékosa távozni szeretne. A játékos vételára 10-15 millió euró körül mozoghat, de annak tudatában, hogy Filipe alig várja, hogy Katalóniába igazoljon, ezért az összeg 12 millió euróról szólhat.

Az egyik legnagyobb nyári fogás azonban Yaya Touré lehet, aki napok kérdése és aláírja 2012-ig szóló szerződését a csapattal. Yaya eddigi fizetése hasonló, mint amit a Monacóban keresett, de 2 éve azzal a feltétellel igazolt az idei bajnokhoz az elefántcsontparti, hogy a 2007-2008-as szezon végén alaposan megemelkedik a fizetése. De egy kellemetlen tényező közre játszott abban, hogy Touré nem kapta meg a fizetésemelést, mégpedig az, hogy a Katalánok semmit nem nyertek az adott évben, így azt a pénzt inkább az erősítésekre fordította a vezetőség (később kiderült, hogy nagyon jól tették). De az idei szenzációs év után már nyilvánvaló, hogy a "Szikla" becenévre hallgató középpályás meg fogja kapni az 5-6 millió eurós évi járandóságát.

A legnagyobb felhajtás természetesen a Valencia válogatott támadója, David Villa iránt van, aki egyre közelebb kerül a Barcához. A legfrissebb hírek arról szólnak, hogy a támadó 43 millió eurót ér Txikiéknek, de ez közel sem biztos, hogy elég lesz a Valencia vezetőségének. A szóbeli megállapodás állítólag már megköttetett Villa és a Barca között, így már "csak" a Turia-partiakkal kell egyezségre jutni a támadó vételárát illetően.

Ezzel párhuzamosan viszont Samuel Eto'o távozása garantálható, hiszen két dudás nem fér meg egy csárdában. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy Joan Laporta, a Barca elnöke kijelentette, hogy Villa érkezése nem jelentené automatikusan Eto'o távozását, de azt talán a Presidente se gondolja komolyan, hogy két ilyen kaliberű csatár elférne a triplázó gárdában. Jorge Valdano, a Real Madrid sportigazgatója elmondta, hogy letettek Villa megszerzéséről, míg maga az érintett elárulta, hogy Spanyolországban folytatja pályafutását, így két csapat maradt a kalapban, a Valencia és a Barca, de mivel Villa szeretne címeket is nyerni, ezért vélhetően a Katalánokhoz igazol. Samuel Eto'o pedig akaratán kívül távozhat a csapattól. Még érdemes megjegyezni, hogy Eto'ót addig kéne eladni a vezetőségnek, amíg Villa nem a keret tagja, mert ha a Valencia támadója is a Katalánokat erősíti, akkor a kameruni piaci ára jelentősen csökkenne.

Végezetül egy pár mondat a távozókról is: Két játékos már biztosan elhagyja a csapatot. Sylvinhóval nem hosszabbított szerződést a vezetőség (így jöhetett szóba a balbekk posztra Filipe), így a csupaszív játékos ha fájó szívvel is, de távozik.
A másik távozó, pedig az a Xavi Torres, aki az utolsó fordulókban kapott lehetőséget Pep Guardiola vezetőedzőtől pihentetés céljából. A 22 éves szűrő a jövőben a Malagát erősíti.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.