Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Barca átigazolások

2009.06.27

Hivatalossá vált az amit eddig csak sejteni lehetett: Yaya Touré 2012-ig hosszabbított! Az elefántcsontparti játékos tegnap este írta alá a papírokat Joan Laportával. Az új szerződés értelmében Yaya kivásárlási ára 60 millió euróról 100 millió euróra emelkedett és a fizetése is jelentősen megnőtt az eddigiekhez képest, ami a teljesítménye alapján teljes mértékben érthető. A "Szikla" becenévre hallgató középpályás ezentúl 5-6 millió euró körüli fizetést kap évente.

A tegnapi nap folyamán Filipe ügyében is kiszivárogtak friss fejlemények. Ha hinni lehet a híreknek akkor a Barca 8 millió eurót áldozna a fiatal brazil balhátvédre, míg a galíciaiak 10 millió eurót + Víctor Sánchez vagy Pedro játékjogát szeretnék megkapni. Tehát az egyértelmű, hogy Filipét megközelítőleg 2 millió euró választja el a Katalánoktól. (Véleményem szerint a valós érték pont a 2 összeg közé esik, azaz 8 millió euró + egy játékos. Én Víctor Sánchezt adnám a Depornak.)

Gerard Piqué véleménye szerint előbb vagy utóbb biztosan Barca-mezben láthatjuk az Arsenal csapatkapitányát Cesc Fabregast. A két játékos jóbarát, így elképzelhető, hogy bekövetkezik Piqué jóslata.

A mai nap folyamán egy újabb védő neve merült fel, mint lehetséges Barca-célpont. A Porto portugál válogatott középhátvédjéről Bruno Alvesről van szó, aki iránt a Chelsea is komolyan érdeklődik. Állítólag szóban már meg is állapodott a játékos a "londoni kékekkel", de ehhez hasonló pletyka volt a Villa-Real Madrid kapcsolat is. A portugál játékos rendkívűl gólerős, így a védekezés mellett a pontrúgásoknál jelentehetne nagy veszélyt az ellenfelek kapujára.

Végül egy pár szót ejtenék Thierry Henryról is, aki a mai napon kijelentette, hogy szerződése lejártával 2011-ben szívesen igazolna az amerikai bajnokságba. Titi ezt egy new york-i rendezvényen mondta el a közvéleménynek.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.