Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Herczeg: „Labdarúgóim minden pluszterhet képesek elviselni”

2009.08.26
Herczeg András a Bajnokok Ligájába vezette csapatát (fotó: Meggyesi Bálint)
Herczeg András (jobbra) a Bajnokok Ligájába vezette csapatát (fotó: Meggyesi Bálint)

Tizennégy év után szerepelhet ismét magyar csapat a Bajnokok Ligája főtábláján: a Ferencváros után ezúttal a Debrecen jutott be Európa legjobb klubcsapatai közé. A Loki ráadásul öt győzelemmel és egy vereséggel abszolválta a hat selejtezőt, és egy percig sem állt kiesésre.

Bár a Levszki a kedd esti visszavágó ötödik percében alaposan ráijesztett a magyar drukkerekre (Szarmov hatalmas kapufát rúgott), utólag kijelenthetjük, hogy a Debrecen továbbjutása nem forgott veszélyben: a Loki fegyelmezett játékával a bolgárok nem tudtak mit kezdeni.

„Taktikus, higgadt futballt játszottunk. Ez azért értékes, mert bizonyossá vált, labdarúgóim minden pluszterhet képesek elviselni, és olyan alázattal, profin játszottak, hogy azzal minden futballrajongónak örömöt szereztek" – mondta Herczeg András, a DVSC klubmenedzsere a mérkőzés után a Nemzeti Sportnak.

„Végig vállaltuk a nyílt támadójátékot, nem volt más választásunk. Sok helyzetünk volt, sajnos ezek közül egyet sem tudtunk kihasználni. Védekezésben két alkalommal is nagyot hibáztunk, s erre ráfizettünk" – vonta meg a találkozó mérlegét a rivális Levszki trénere, Ratko Dosztanics, aki az egész mérkőzés alatt gesztikulálva, a kispad mellett álldogálva irányította övéit.

De térjünk vissza Herczeg Andráshoz, aki hétfőn a legfontosabb ember volt az UEFA-ban – legalábbis így jellemezte a szakembert a Loki hivatalos sajtótájékoztatójának végén az európai szövetség Budapesten akkreditált médiatisztviselője.

A kontinentális szövetségnél minden részletre, így az elitligában érdekelt csapatok vezetőedzőinek, menedzsereinek végzettségére is ügyelnek. Nyonban felfigyeltek arra, hogy a DVSC klubmenedzserének, Herczeg Andrásnak az UEFA-pro licenc még nincs a zsebében, Szófiában, a Levszki elleni első mérkőzésen így Zoran Szpisljakot, a pro licences kurzus angliai hallgatóját, a Loki másodedzőjét tüntették fel „főnökként".

A hétfő a levelezés jegyében telt: az MLSZ tanúsítványa szerint Herczeg András a következő tanfolyamnak alanyi jogon lesz hallgatója, a Svájcba küldött írásos biztosíték pedig meglágyította az illetékes, azaz az UEFA technikai igazgatója, Andy Roxburgh szívét.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.