Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Messi rendben lesz, és újra csillogni fog

2009.09.12

Az argentin válogatottal kétszer is vereséget szenvedett Leo Messi kapcsán a szakvezető jelezte, túlságosan nem aggódik a futballista lélektani állapota miatt. „Fizikailag és mentálisan is jól van Messi. Azért ment el már idő előtt a válogatottjához, mert nagyon szereti az országát, és őt is nagyon szereti az országa. Sok erénye van, az egyik legjelentősebb az a mentális oldala. Visszajön, visszarázódik, fölveszi a ritmust, jól fog játszani és minden rendben lesz.”

Guardiola az Eurobarca exkluzív kérdésére alapvetően igen röviden reagált, miszerint szívesen látná-e a csapatában valamikor a jövőben Robinhót, aki az elmúlt időszakban többször is elmondta, hogy nagyon szívesen igazolna a gránátvörös-kék klubhoz. „Most éppen nincs átigazolási időszak” - válaszolt a tréner, majd azt is hozzátette, hogy „a téli átigazolási időszakig még nagyon sok idő van hátra”, ezért egyelőre korai lenne értékelni, hogy szüksége van-e a brazilra.

Pep a szombati ellenfél, a Getafe erényeit is igyekezett kiemelni, és szerénynek mutatkozott a találkozó előtt. „Sok meccset nyertek - idegenben és otthon egyaránt - , ráadásul az előszezont is beleszámítva, ebben az idényben még nem szenvedtek vereséget. Egyszóval kiváló találkozó lesz, és szeretnénk felnőni a mérkőzés szintjére, hogy ne legyenek problémáink.”

Pep külön üdvözölte, hogy a héten visszatért a teljes értékű edzésekhez Rafa Márquez és Andrés Iniesta is, ez utóbbit külön kiemelve. „Nagyon jó hír, az egész hét híre, hogy számolhatunk Iniestával, és élvezhetjük a játékát. Ugyanúgy jó hír a közönségnek is. Nélküle kevésbé voltunk erősek eddig az idény folyamán, úgyhogy most nyilvánvalóan még versenyképesebbek leszünk.”

A sajtótájékoztató vége felé a Barcelonába nemrég visszatért Gabi Militóra terelődött a szó, akiről Guardiola megjegyezte: "Ahogyan ő sem, úgy én sem tűzők ki elé határidőt, mikor kellene visszatérnie. Folytassa a rehabilitációját, épüljön fel teljesen, és ha ez megtörténik, nagyon boldog leszek."

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.