Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Drága Csigrinszkij, kis fizetéssel

2009.08.27

Könnyű dolga ugyanakkor nem volt Joan Laportának és Txiki Begiristainnak, akik többször is tárgyaltak az ukrán együttessel, illetve több ajánlatot is tettek. Először 20 millió eurót kínáltak, majd az eredménytelenséget és a kategorikus elutasítást látva 17+5 millióra módosították az ajánlatot a játékos jövőbeli eredményességének függvényében.

A vezetők próbálkoztak kölcsönzéssel is, amit szintén elutasítottak az ukrán egyesületnél, ami már azt eredményezte, hogy a tárgyalások hosszabb időre megszakadtak. Az elmúlt egy hétben azonban ismét előtérbe került a játékos szerződtetésének lehetősége, csakis azért, mert Pep Guardiola továbbra is kérte a védőt a jövő évi keretbe.
Ez szülhette azt a 25 millió eurós ajánlatot, amit a jelek szerint már elfogadott a Sahtar Donyeck. A megállapodást bármikor be is jelenthetik a klubok, és a hét végén sor kerülhet a bekk bemutatására is. Miután maga az érintett is tisztában van vele, hogy a Barcelona rendkívüli anyagi áldozatot hoz a megszerzése érdekében, ő lényegesen kevesebb fizetéssel is be fogja érni, mint eddig Donyeckben, így évről évre spórolhat majd a jövőben a katalán klub az átigazolás óriási összegéből.
Csigrinszkij Donyeckben összesen 3 millió eurót keresett prémiumokkal együtt, Barcelonában mindössze 1.2 millió lesz a járandósága, amivel kimondva kimondatlan a keret egyik legrosszabbul fizetett játékosa lesz. A bére ugyan az öt éves szerződése keretében fokozatosan emelkedni fog, 2013-2014-re ér majd csak el a 2 millió euróig, ami hozzávetőlegesen a hatoda annak, amit Lionel Messi keres.
A 22 éves, 190 centi magas játékost a magabiztossága, labdabiztonsága, előre játéka és fizikai adottságai miatt becsüli nagyon sokra Pep Guardiola, és még úgy is kitartott a leigazolása mellett, hogy az idei BL-sorozatban Csigrinszkij nem lehet majd ott.
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.