Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Keirrison a Barcelonáé

2009.06.27

A Valencia ugyanis szeretné a magáénak tudni Keirrisont, aki az elmúlt évek legnagyobb csatárígérete Brazíliában, amiről egyértelműen árulkodnak a mutatói is. Az elmúlt évben a Palmeiras színeiben játszott, azt megelőzően a Coritibát erősítette, előbb a B majd az A ligában. 20 éves korához mérve igen sok hivatalos meccsen lépett már pályára, hiszen minden dél-amerikai sorozatot figyelembe véve Keirrison 158 találkozón 89 gólt lőtt. Hősünk született középcsatár fizikálisan is, 181 centis magasságával elegendően jól cselez, és ezzel a magassággal eredményes tud maradni center pozícióban is.

Ahogyan arról pénteken késő este beszámoltunk, Keirrison megszerzéséért tárgyalásokat folytatott Barcelonában Txiki Begiristain technikai igazgató, és ezek az egyeztetések végül eredményre is vezettek. A futballista játékjogának 80 százalékát birtokoló ’Traffic’ sportmenedzser vállalkozás képviseletében André Cury elismerte, hogy kedden hivatalossá is válhat az üzlet. „Optimisták vagyunk a megállapodás ügyében. Ami minket illet, az egyezség gyakorlatilag megszületett, és reményeink szerint kedden le is zárhatjuk a megbeszéléseket” – nyilatkozta a menedzser.
Hivatalos még azért sem lehet az átigazolás, mert a Barcelonának meg kell állapodnia a 20%-ban tulajdonrészes ügynökkel, Marcos Malaquiasszal is, ám nem várható, hogy a menedzser jelentősen keresztbe tenne a transzfernek. Mi több, Txiki Begiristain pénteken már együtt ebédelt és tárgyalt vele, ahol már a játékos jövőbeli szerződését is nagyjából összeállították. E szerint Keirrison öt évre igazol Barcelonába, az persze már más kérdés, hogy ki fogja-e tölteni ezt az időt gránátvörös-kékben, vagy akár soha nem fog játszani a katalán klubban.
Erre is van ugyanis esély, mert ha Keirrisont jó áron be tudja számítani a Villa üzletbe a Barca úgy a csatár máris tovább állhat a Mestallába. Jelen állás szerint azonban arra valamelyest több esély van, hogy a Barcelona nem adja el a játékost, hanem kölcsönözni fogja – talán éppen Valenciába – és egy vagy két év múlva visszahívja magához. Ennek a célja elsősorban az lenne, hogy Keirrison európai szinten is érett támadóvá váljon, szokja a környezetet, és ha a tehetsége beigazolódik, úgy a jövőben akár húzóemberré is válhat gránátvörös-kékben.
Az üzlet tehát gyakorlatilag megköttetett, a Barcelona első nyári igazolása Keirrison, minden jel szerint csak idő kérdése, hogy hivatalossá is váljon az átigazolás. Az pedig már a következő napok kérdése, hogy hol próbálhatja majd bizonyítani a tehetségét jövőre az ígéretes középcsatár.
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.