Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Villa igent mondott, a Valencia dönthet

2009.06.27

 

A gyakorlatilag minden jelentős spanyolországi sportlap beszámol arról, hogy Villa igent mondott a Barcának, bizonyos értesülések szerint ez már hónapokkal ezelőtt is megtörtént, ám a Barcelona érdeklődése Ibrahimovics iránt azt szülte, hogy Villa ügynöke kapcsolatba lépett a Real Madriddal, és más klubokkal is az utóbbi időszakban.

Jelen pillanatban azonban úgy tűnik, hogy a Barcelona csak Villát tűzte ki céljául és a játékos is csak a Barcelonába kíván igazolni, ami értelemszerűen megállapodást szült a felek között. A Barca már bír Villa igenlő válaszával azonban a két oldalnak valahogy meg kellene győznie a Valenciát az ajánlat elfogadásáról. Egy olyan ajánlat elfogadásáról, amit elég magasnak érez Joan Laporta ahhoz, hogy már eredményre vezessen. A különböző sajtóorgánumok 42+3 millió, 45 millió és 43 millió eurós ajánlatról számolnak be, ám jó esély van rá, hogy a Valencia ismét nemleges választ fog adni a lehetőségre.

Barcelonában ugyanakkor abban bíznak, hogy Villa miután visszatér a dél-afrikai Konföderációs Kupáról, személyesen próbálja elérni a Valencia vezetésénél az eladását. A gránátvörös-kékek vezetése tehát föl van készülve arra, hogy időbe kerülhet, amíg sikerül meggyőzni Manuel Llorente elnököt a játékos eladásáról, miután Villa mindenképpen távozni akar a BL szereplésről lemaradt együttesből.

A katalán egyesületnek azért sem baj, ha még húzódik egy darabig az ügy, mert Samuel Eto’ót ilyen körülmények között el kell adni. A rendkívül magas fizetésre igényt tartó kamerunit Villa érkezésével nem kívánja megtartani Barca, ám az eladását könnyebb úgy sikerre vinni, ha Villa még nem a csapat tagja. Ha ugyanis teljesen egyértelművé válik, hogy Eto’o utódja már a keret tagja, úgy a kameruni piaci ára még inkább visszaeshet…

Villa tehát bizonyos szempontból közel áll ahhoz, hogy a Barca játékosa legyen, más aspektusból nézve viszont még bőven vannak akadályok a transzfer sikeréig.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.